Когато споделяте документ в Google Drive обикновено той е достъпен за четене, но също така потребителят има възможност да си го свали на компютъра или да направи копие на документа в своя Google Drive. Обаче ако целта ви е просто да споделите за четене документа, без отсрещната страна да може да го сваля и копира, трябва да направите някои настройки на споделянето.
Когато се споделя документът, трябва да се цъкне на това зъбно колелце:

А след това трябва да се отчекнат всички опции, които са там:

В това видео преминавам през целия процес на споделяне и забраняване на свалянето: